GOLD SALMON 12000 Mega Tabs® 300tabs

  • 2.900,00ден

Во листа со желби

Спореди со друг

Постави прашање

Без данок: 2.900,00ден

Достапност: На залиха

Производител: OLIMP SPORT NUTRITION

Код на продуктот: 3181

Ознаки:  goldsalmon12000megatabs®300tabsАМИНОКИСЕЛИНИ


Нутрицистичките побарувања на физички активните особи се многу поголеми, како во однос на квалитетот, така и според количината на конзумирана храна, во споредба со оние кои не се вклучени во каква било физичка активност. Основниот проблем што го отежнува исполнувањето на овие барања е употребата на ниско-квалитетни извори на протеини, особено потпирајќи се, во голема мерка, на оние од растително потекло. Познато е дека протеините од животинско потекло се највредни во контекст на составот на аминокиселините и биолошката вредност (БВ). Физички активните луѓе треба да ја базираат својата исхрана на овие протеини.

Gold Salmon 12000 Amino Mega Tabs® се од најквалитетниот Северно Атлантски протеин хидролизат од лосос (SPH, ProGo), обезбедувајќи аминокиселини кои веднаш се апсорбираат со оптимален профил. Со создавање на овој уникатен производ за аминокиселини, експертите од Olimp Sport Nutrition кои се занимаваат со напредна исхрана за спортисти, ги надминаа ограничувањата наметнати на потрошувачите од производи базирани на протеини од сурутка и нивни хидролизати.

Најзначајните диференцијатори на Gold Salmon 12000 Amino Mega Tabs® , кои му даваат предност во однос на другите аминокиселински производи, се:
1) содржи исклучително високи хидролизирани протеини од лосос во Северна Атлантик (ProGo), што резултира во негова моментална апсорпција и максимално ограничување на алергискиот ефект на протеинот,

Алергиските реакции обично се предизвикани од протеини со тежина од 10 kDa или повеќе. Истражувања покажале дека најголемите протеини во ProGo не надминуваат 6,4 kDa. Ова е причината зошто овој хидролизат е класифициран како хипоалергичен, што значи дека постои мал ризик да предизвика хипер-реакција на имунитетот.

ProGo се карактеризира со инстант апсорпција како резултат на уникатниот степен на хидролиза (50% од пептидите имаат моларна маса помала од 1000 Da и тежината на 99% од пептидите не надминува 3000 Da). Благодарение на таквата идеологија за развој на производ, биорасположивоста на азот во аминокиселините е поголема за 79%, 74% и 20% во споредба со, соодветно, протеин изолат од сурутка (WPI), нискиот (WPH-низок) и високиот протеин хидролизат од сурутка (WPH-High) (Слика 1). Понатаму, како што е прикажано на слика 2, апсорпцијата на азот е многу поефикасна и трае подолго отколку кај другите споредливи извори на протеини. Благодарение на ова, мускулите се заситени со аминокиселини многу поцелосно.


Сл. 1. Биорасположивост на азот од аминокиселини од различни извори на протеини.


Сл. 2. Ефективноста на кумулацијата / асимилацијата на азот од аминокиселини од различни извори на протеини како функција на времето на варење.

 

Неодамнешни прашања

Постави прашање за овој производ

Мислења

Нема мислења за овој продукт

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!