Marine Kollagen 750ml

  • 2.000,00ден1.500,00ден

За оваа понуда следи доплата од 100ден за транспорт. Испорака до Карго Експрес База.

Во листа со желби

Спореди со друг

Постави прашање

Без данок: 1.500,00ден

Достапност: На залиха

Производител: ENERGY BODY SYSTEMS

Код на продуктот: 4050

Ознаки:  marinekollagen750mlПОГЛЕДНИСЕВОКАТЕГОРИЈА ЗАШТИТАНАЗГЛОБОВИ


BIOACTIVE COLLAGEN PEPTAN (BCP) ® СТИМУЛИРА ФОРМИРАЊЕ НА ЧОВЕЧКИ КОЛАГЕН
 
BCP - Биоактивните Колаген Пептиди® имаат многу улоги во човечкиот организам како, подобрување и спречување на остеопорозата и остеоартритис и отстранување на брчките и спречување на формирање на нови.
Како човечкото тело старее, така почнуваат да се појавуваат и белезите на возраста од кои најголеми здравствени проблеми се остеоартритис и остеопороза кои водат кон болка и инвалидитет. BCP® помагаат во одржувањето на здрави коски и зглобови, превентирајки ја остеопорозата и остеоартритисот.
 
 
ЗОШТО ОВОЈ ТИП НА КОЛАГЕН Е ВАЖЕН ЗА НАШЕТО ТЕЛО ?
 
Биоактивните Колаген Пептиди®(BCP) се состав на различни специфични пептиди оптимизирани за специфични физиолошки придобивки. Пептидите се изведени од високо контролиран процес на производство на колаген, кој се определува со услови на хидролиза. Како резултат, Биоактивните Колаген Пептиди®(BCP) се разликуваат во физиолошката функционалност.
 
 
Како човечкото тело старее така и производството и присутноста на колагенот во телото драстично се забавува и намалува, што доведува до брчки, болки во зглобовите и коските, намалена мобилност на зглобовите, слабеење на лигаментите и тетивите, намалување на тонусот на мускулното ткиво, намалена коскена густина. Негов недостиг може да предизвика голем број здравствени проблеми како што се: забрзано стареење на кожата, болки во зглобовите, пропаѓање на сврзното ткиво, остеопороза, остеоартритис и слични пореметувања.
 
Со дополнувањето на лесно апросбливи Биоактивни Колаген Пептиди®(BCP) во вашата исхрана, им помагате на вашите клетки да стимулираат и да го зголемат производство на телесниот колаген што ќе ви помогне да останете мобилни, силни, флексибилни и убави.
 
Биоактивните Колаген Пептиди®(BCP) се оптимизирани за да се зголеми (стимулира) производството на човечки клетки вклучени во биосинтезата на колагенот. Откако Биоактивните Колаген Пептиди®(BCP) ќе достигнат до клетките за производство на колаген во човечкото тело, ги стимулираат клетките за зголемување на производството на зврзно ткиво или екстрацелуларна матрица.
 
 
Коската е мешавина од минерални кристали што се чуваат во органска колагенска матрица. Самостојно, кристалите би биле екстремно кршливи и склони кон кршење. Колагенот во коските е неопходен за флексибилност и еластичност на коските. Многу е важно да го одржувате скелетниот систем здрав.
 
Рскавицата е составена од хондроцити клетки вградени во екстрацелуларен матрикс. Оваа состојба е нарушена во тек на остеоартритис, најчестиот облик на артритис, поради присуството на про-инфламаторните молекули кои стимулираат синтеза на деградирачки ензими, што доведуваат до намалување на рскавицата и намалување на нејзината функција.
 
Со додавање на Биоактивните Колаген Пептиди®(BCP) во вашата исхрана го промовирате здравјето на коските, ја зголемувате густината на коските, го намалувате процесот на деградација, го надополнувате разградениот колаген и ја обновувате рскавицата на згловбовите. Особено препорачлив е за постари лица, физички активни особи и професионални спортисти кои се заинтересирани за одржување на добро здравје на коските.
 
Со дополнување на Биоактивни Колаген Пептиди® во вашата исхрана, помагате во:
- одржување на здравјето на коските и зглобовите
- превенвија на остеопороза и остеоартритис
- превенција од губењето на коскената цврстина
- одржување на позитивно ниво на здрави коски
- превенција од дегенерација на матриксот во зглобовите
- намалувањето на болките и воспалението во зглобовите
 
Одржувањето на нивото на колаген е клуч за убава и здрава кожа. Главни состојки кои помагаат во одржување и создавање на колагенот во човечкото тело се: Глицин, Пролин, Аланин и Хидроксипролин. Со одржување на позитивно ниво на овие аминокиселини во телото, се одржува и количината на производство на колаген и на тој начин се спречува стареењето на кожата.
 
Повеќебројни истражувања покажале дека нутритивните додатоци во исхраната земани орално влијаат од внатре во телото, што е многу поефикасно за разлика од актуелните креми и козметички производи кои можат да влијаат само на надворешната состојба на кожата.
 
Со дополнување на Биоактивни Колаген Пептиди® (BCP), му помагате на телото во создавање на нови фибробласти, во зголемување на нивната густина и волуменот на колагените влакна во дермисот што доведува до:
- осветлување на кожата
- подмладување на кожното ткиво
- подобрување на влажноста
- намалување и спречување на брчките
- зголемена еластичносот на кожата
- зголемена цврстина на кожата
 
Мarine Collagen® BPC - морски колаген од риба
100% ПРИРОДЕН - ГЕРМАНСКИ КВАЛИТЕТ
 

Неодамнешни прашања

Постави прашање за овој производ

Мислења

Нема мислења за овој продукт

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!