POWER RESISTANCE BAND 32 mm 16-39 kg

  • 1.190,00ден890,00ден

За оваа понуда следи доплата од 100ден за транспорт. Испорака до Карго Експрес База.

Во листа со желби

Спореди со друг

Постави прашање

Без данок: 890,00ден

Достапност: На залиха

Код на продуктот: ЦХ10/2

Ознаки:  powerresistancebandОПРЕМА 16-39


Идеално за вежби за кросфит и power lifting тренинзи, како и други видови на тренинзи.
Во нашата понуда можете да најдете повеќе врсти на ластици со различна ширина. Дебелината и должината се исти за сите ластици, додека ширините на ластиците се различни. 

Во зависност од ширината на ластикот, нејзиниот отпор исто така се разликува. Гумите се во следниве ширини: 13мм,32мм,45мм и 83мм.
Сите ластици се во форма на круг со пречник од 2080 мм. За полесно препознавање, секоја гума со различен отпор е во различна боја. 

Се нудат следниве гуми: црвена, виолетова, зелена и портокалова боја.
Ластиците можат да се користат во комбинација со други реквизити како за дополнително зголемување на отпорот или самостојно да се вежба со нив.
Одлични се како зголемување на отпорноста за време на вежби со шипки и тегови (на пример при вежбање bench press, мртво кревање, итн.). Но, секогаш можете да ги користите самостојно во различни комбинации на вежби со влечење и туркање.
Можете исто така да ги користите за намалување на оптеретување и да се олесни тренингот кај вежби како што се згибови на вратило или пропаѓање на разбој.

Предноста на тренингот со овие ластици е тоа што, за разлика од тренингот со тегови, нивниот отпор не константен, т.е. еднаков во секоја положба туку тој се менува односно зголемува при секое движење. Најслабиот отпор е во почетната позиција и тој се зголемува како што повеќе ја истегнуваме гумата.

Должина на гума: обем од 208 см
Двоен: 104 см
Дебелина на гумата: 4,5 мм
Ширина на гумата:
- 13мм (црвена)
- 32мм (виолетова)
- 45мм (зелена)
- 83мм (сина) 

 

Неодамнешни прашања

Постави прашање за овој производ

Мислења

Нема мислења за овој продукт

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!