PRO WHEY SHAKE 700g

  • 1.100,00ден830,00ден

За оваа понуда следи доплата од 100ден за транспорт. Испорака до Карго Експрес База.

Во листа со желби

Спореди со друг

Постави прашање

Без данок: 830,00ден

Достапност: На залиха

Производител: OLIMP SPORT NUTRITION

Код на продуктот: 3108

Ознаки:  prowheyshake700gпротеин ПРОТЕИНКОНЦЕНТРАТИЗОЛАТ ВИКЕНДПОНУДИ ПБЦПРОМОПАКЕТИ ПРОТЕИНИ


 
Заради постојаните растечки барања во полето на комплексна исхрана за физички активните луѓе за време на екстремните вежбања и ригорозните барања во однос на регенерација на телото, доведено е до зголемена побарувачка на протеински производи од врвен квалитет од страна на спортистите. Денес, конкуренцијата е проширена од спортските објекти во доменот на нутрициските напредни диететски суплементи, со кои ќе се одреди за успехот или неуспехот за професионалците и аматерите.
 
PRO WHEY SHAKE Е НАПРЕДНО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОТЕИНСКО НАДОПОЛНУВАЊЕ ОД ВРВЕН КВАЛИТЕТ!!!
 
Неспорно е дека количеството на протеини за здравите и физички активните луѓе е многу повисоко отколку кај оние кои немаат никаква физичка активност. За оваа причина, составот на PRO WHEY SHAKE е изграден врз основа на извори на протеини со највисока биолошка вредност, како што се млечен протеин од сурутка изолат (WPI), концентрат (WPC) и хидролизат (WPH). Покрај тоа, тие се карактеризираат со одличен PDCAAS (рејтинг на поправена протеинска дигестивност на амино киселини) фактор, врз основа на побарувачката од одредени амино киселини и сварливоста на протеинскиот извор. WPI, WPH и WPC, кои се доминантни компоненти на PRO WHEY SHAKE , имаат многу висок износ од разгранетиот синџир на амино киселини (BCAA) и сулфурни аминокиселини, вклучувајќи ги и цистеин - една од главните компоненти на глутатион, кој има многу силна антиоксидантна формула.
 
Суштината на PRO WHEY SHAKE и неговата ефикасност се базираат на оптимизираната динамчна абзорбливост на амино киселините во различни физиолошки состојби на телото, со посебен акцент во периодот пред, за време и после тренинг.
 
СО САМО ЕДНА ПОРЦИЈА ОД PRO WHEY SHAKE, НИВОТО НА АМИНО КИСЕЛИНИ ВО КРВТА СЕ ЗГОЛЕМУВА ВО РОК ОД 15 МИНУТИ И ОСТАНУВА НА ТОА НИВО ПОВЕЌЕ ОД 2 ЧАСА. Овој ефект се постигнува поради уникатните својства на (WPI и WPC).
 
Ефектите од PRO WHEY SHAKE се со цел да се спречи појавата на внатрешни услови погодни за распаѓање на мускулните протеини, на начин во кој се вклучени амино киселините во енергетските процес, со додавање на слободен L-глутамин. Износот на оваа аминокиселина во мускулното ткиво е тесно поврзана со способноста да во ткивата се синтетизираат протеини. Колку е повисоко нивото на глутамин во мускулите, толку е посилен анаболизмот. Покрај тоа, заедно со Л-леуцин (кој е во висока содржина на WPC, WPI, WPH), го контролира и анаболниот хормон кој сигнализира патишта (инсулин, инсулин како фактор на раст, механички фактор на раст),
 
PRO WHEY SHAKE исто така збогатен е со таурин. Истражувањата покажуваат дека со дополнување на оваа амино киселина се доведува до зголемување на оксидацијата на мастите за време на субмаксимален напор и им обезбедува на активните спортисти повеќе издржливост. Таа, исто така ја подобрува флуидноста во клеточната мембрана, зајакнување на имуниот система, а исто така има и силни својства на анти-оксидација.
 
Употребата на PRO WHEY SHAKE обезбедува оптимална анаболна и анти-катаболна средина за време на тренингот и после спиење. Го промовира активирањето на енергетските резерви акумулирани во масното ткиво, зо што ги штити мускулните протеини да не се трошат за производство на енергија. Исто така, вреди да се напомене дека протеинските компоненти на PRO WHEY SHAKE се клучниот макроелемент одговорен за зголемување на трошоците за енергија на варењето и, како резултат на тоа, ја зголемуваат побарувачката на енергија над основната стапка на метаболизмот за 20-35%. Затоа тие ја зголемуваат енергетската потрошувачка на телото, која во корелација со високо протеинска исхрана го олеснува постигнувањето на телото и одржувањето.
 

Неодамнешни прашања

Постави прашање за овој производ

Мислења

Нема мислења за овој продукт

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!