PURE CREATINE MONOHYDRATE 210g

  • 750,00ден590,00ден

Зa достава се доплаќа 100ден.... Испорака до Карго Експрес База.

Во листа со желби

Спореди со друг

Постави прашање

Без данок: 590,00ден

Достапност: На залиха

Производител: Big Man

Код на продуктот: 6040

Ознаки:  purecreatinemonohydrate210gblackweek КРЕАТИНИ


Хранлив производ што содржи високо микронизиран креатин во прашок !

Креатинската молекула е основниот преносител на енергија во мускулните клетки. Со соодветно дополнување (зголемување) на нивото на креатин во телото, се зголемува и содржината на фосфокреатинот, овозможувајќи брза ре-синтеза на АТФ (аденозин трифосфат) - директен извор на енергија, кој придонесува за зголемување на интензитетот и ефикасноста на мускулната работа.

Високата концентрација на креатин во мускулите ја стимулира синтезата на протеинот со анти-катаболички и анаболички ефекти, што придонесува за побрз раст на таканаречената чиста мускулна маса и мускулните перформанси.

Креатинот дејствува така што ја привлекува водата во мускулните клетки (70% од мускулното ткиво е вода). Значи како што се внесува креатинот, така се повеќе вода се складира во мускулните клетки, а со тоа и мускулниот тонус станува се поголем, мускулест и тврд. Внесувањето на креатин во телото мора да биде придружено со зголемено внесување и на протеини, амино киселини и јаглехидрати, со цел да има целосен ефект врз вкупната маса.

Главен извор на клеточната активност и мускулната контракција е молекулата aденозин три фосфат (АТР). За време на тренингот таа е прва "на удар", односно прва се троши, при што настанува хемиска реакција во која се ослободува од една од нејзините три фосфатни групи. На тој начин таа се конвертира во АДП (многу послаб извор на енергија). Мускулни клетки имаат онолку АТП колку што е потребно за мускулна контракција од неколку секунди. Тоа значи дека откако ќе премине во АДП треба да се надокнади АТП за да се изврши обратната конверзија (АДП во АТП). Креатининот го потпомага токму овој процес. Тој како главен носител на фосфатните групи и помага на разложената молекула на АТП, враќајќи и ја фосфатната група и доведувајќи во состојба на повисока енергија потребна за целосна активност.

PURE CREATINE MONOHYDRATE е наменет за професионални спортисти кои тренираат дисциплини за брза сила (дигање тегови, брзо трчање, скокови, фрлања, итн.), издржливост - сила (бодибилдинг, брзо трчање на долги патеки, трки на средни растојанија, спортови со борба, итн.), и издржливост (трки на долги патеки, маратон, тимски игри, трки во фази, итн.).

Дополнување на исхраната со PURE CREATINE MONOHYDRATE резултира со:
- брза ре-синтеза на ATП (директен извор на енергија) 
- значително зголемување на силата и мускулната маса 
- анти-катаболни ефекти 
- зголемување на енергетската сатурација на телото

 

Неодамнешни прашања

Постави прашање за овој производ

Мислења

Нема мислења за овој продукт

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!