ASHWAGANDHA 600 Sport Edition

  • 650,00ден

ASHWAGANDHA 600 Sport Edition има многу широк спектар на ефикасност. Тоа помага да се одржи оптималната издржливост и поддржува телесна виталност.и ја зголемува отпорноста кон стресот и придонесува за зголемување на мускулната маса.ASHWAGANDHA 600 Sport

Во листа со желби

Спореди со друг

Постави прашање

Без данок: 650,00ден

Достапност: На залиха

Производител: OLIMP SPORT NUTRITION

Код на продуктот: 3145

Ознаки:  ashwagandha600sporteditionПОГЛЕДНИСЕВОКАТЕГОРИЈА ЗГОЛЕМУВАЊЕНАТЕСТОСТЕРОН


Ashwagandha (Withania somnifera) е попозната како индиски женшен или зимска цреша, и е една од најважните билки што се користат во Ајурведата  (систем на индиската медицина развиен во античко време). Во традиционалната хинду филозофија, се третира како средство за подмладување, т.н. Расајана. Ајурведата ги опишува Расајаните како соединенија кои ги спречуваат ефектите на староста и болеста. Првенствено е познато дека е адаптоген - ја зголемува отпорноста на телото кон стрес.

KSM-66® е патентиран екстракт од ашваганда со највисока концентрација на активни соединенија во светот.
На производителите им биле потребни дури 14 години за да го развијат процесот на екстракција со цел да креаираат изолација на толку богата суровина. 

ASHWAGANDHA 600 Sport Edition,  со  KSM-66®, има многу широк спектар на активности:
- го поддржува функционирањето на нервниот систем  (го подобрува меморијата), 
- го поддржува функционирањето на репродуктивниот систем  (ги засилува сексуалните функции ), 
- го поддржува функционирањето на имунолошкиот систем  (го подобрува клеточниот имунитет), 
- има антиоксидативни својства, кои помагаат да се заштитат клетките од реактивни форми на кислород 
- неговите состојки и дози се идентични со оние што се користат во клиничките испитувања 
- го зголемува нивото на ЛХ и тестостерон, како и ги подобрува параметрите на спермата (КСМ-66 е ефикасен во третманот на неплодност)
- придонесува за раст на мускулната маса
- се однесува со холистички механизам во своето делување на телото на спортистот

  ПАТЕНТИРАН ЕКСТРАКТ НА АШВАГАНДА KSM-66® Други популарни екстракти на Ашваганда:
Активни соединенија Екстрактот е направен исклучиво од корените и е стандардизиран со највисока содржина на витанолиди во светот (> 5% со помош на HPLC). Благодарение на ова, производот има висок терапевтски квалитет. Содржината на активни соединенија може да биде додадена од дополнителните елементи во листовите и очигледната висока содржина на активни соединенија потекнува од помалку точните анализи поврзани со гравиметрискиот метод.
Природни соединенија Уникатниот процес на екстракција овозможува добивање на екстракт со цел спектар на дејства, зачувувајќи ги природните состојки на растението непроменети. Затоа, производот е богат со хранливи материи како што се фрукто-олигосахариди, витамин А, амино киселини, калциум и железо. Некои состојки често се губат при самата екстракција.
Процесот на екстракција Екстракцијата е без алкохол или хемиски растворувачи, врз основа на принципите на "Зелена хемија" Процесот на екстракција понекогаш бара примена на груби хемикалии и растворувачи, чии траги тешко се отстрануваат од финалниот производ.
Статус Сертифициран од Министерството за земјоделство на САД (USDA) како 100% органски. Нема органски сертификат, главно поради употребата на алкохол при самата екстракција.

ASHWAGANDHA 600 Sport Edition има многу широк спектар на активност. Помага да се одржи оптимална издржливост и ја поддржува виталноста на телото, ја зголемува на отпорноста на стресот и придонесува за раст на мускулната маса.
KSM-66 - го зголемува нивото на LH и тестостерон, како и ги подобрува параметрите на спермата

Научните истражувања (2) докажуваат дека КSМ-66 е ефикасен во третманот на неплодност и позитивно влијае на хормоналниот профил на телото кај мажите. По 90 дена конзумирање по 675 мг KSM-66 дневно во три дела, параметрите на нивото на сперма и серумски хормон биле оценети кај волонтери. Во групата која користела KSM-66, нивото на хормоните се подобрува: серумскиот тестостерон се зголемува за 17% и лутеинизирачкиот хормон (LH) за 34% (Слика 1, 2). Дозволете ми да ве потсетам дека ЛХ кај мажите е одговорен за функционирањето на интерстицијалните клетки на тестисите кои произведуваат тестостерон. Покрај тоа, групата која земала KSM-66 забележала дури 167% зголемување на бројот на сперматозоиди во ејакулцијата, 53% зголемување на волуменот на спермата и 57% зголемување на подвижноста на спермата. Подобрувањето во овие параметри било минимално во плацебо групата.


Сл. 1 Серумска концентрација на тестостерон во групата која користела КСМ-66 или плацебо групата на почетокот и крајот на студијата.


Сл. 2 Концентрација на лутеинизирачки хормон (LH) во серумот во групата која користела KSM-66 и плацебо групата на почетокот и на крајот на студијата.

KSM-66 - го зголемува количеството на мускулна маса и ја забрзува регенерацијата после тренинг

Ефективноста на KSM-66 во оваа насока била испитувана рандомно, двојно поголема, плацебо-контролирана студија во која учествувале 50 силни млади мажи (3). Биле поделени во две групи. Првата група на мажи (n = 25) земала плацебо, додека втората група (n = 25) консумирала 300 мг KSM-66 два пати на ден, осум недели.

Се покажало дека конзумирањето на КЅМ-66 значително ја подобрила јачината, големината на мускулите и ја намалила количината на масното ткиво (Слики 3, 4, 5), исто така, придонесло до забрзување на стапката на регенерација после тренингот, проценето врз основа на намалување на креатинската киназата (КК).


Сл. 3 Споредба на мускулната сила проценета врз основа на едно повторување на рамна клупа со максимална тежина во плацебо групата и КСМ-66 во 8-та недела од студијата.


Сл. 4 Големина на мускулите на раката (cm2) во плацебо групата и групата КСМ-66 во 8-та недела од студијата.


Сл. 5 намалување на маснотиите во проценти во плацебо групата и во групата КСМ-66 во неделата 8 од студијата.

Рандомна плацебо-контролирана студија спроведена на 64 лица покажала дека КЅМ-66 безбедно и ефикасно ја подобрува отпорноста кон стресот, а со тоа и сопствената проценка на квалитетот на животот. Проценката на ефикасноста на КЅМ-66 била извршена по 60 дена дополнување со 300 мг екстракт два пати на ден (4).

Дополнувањето со КЅМ-66 во тек од 60 дена предизвикува намалување на интензитетот на стресот од 44%, мерено со користење на прашалникот РЅЅ (Скала на чувство на стрес) и намалување на резултатот во тестот за GHQ-28, што укажува на подобрување на менталното здравје. Последниот прашалник е DASS, односно степенот на депресија, анксиозност и стрес. Во групата која конзумирала KSM-66, имало намалување на резултатите што одговарало на сите претходно споменати компоненти.

Студијата, исто така, покажала дека KSM-66 влијае на концентрацијата на кортизол. Двете анализирани групи имале слична почетна концентрација на кортизол. По 60 дена од администрацијата на КЅМ-66, намалување на кортизолот во оваа група изнесувало 27,9%, додека во плацебо групата само 7,9% 4 (Слика 6).

         
Сл. 6 Процентуална промена од почетната PSS, GHQ-28, DASS, кортизол

KSM-66 - ја подобрува респираторната и циркулаторната издржливост

Една рандомизирана, плацебо-контролирана студија (5), која трае 12 недели, била спроведена на 50 здрави спортисти (мажи и жени), кои ја мерат максималната минутен внес на кислород (VO2max), и покажано било дека конзумирањето на 300 мг KSM-66 два пати на ден значително ја зголемило вредноста на VO2max во споредба со плацебо групата. По 8 недели од истражувањето, разликата изнесувала 3,49%, а по 12 недели 3,81% во корист на КЅМ-66 групата.

KSM-66 - ја зголемува мускулната сила

Во 8-неделна, рандомизирана, плацебо-контролирана студија (6), бил анализиран ефектот на КЅМ-66 дополнување на активни мажи на возраст од 18-50 години.
Конзумирањето на 300 мг KSM-66 2 пати на ден резултирло со значително зголемување на мускулната сила, тестирана со подигнување на максималната тежина на рамна клупата и подигнување на максималната тежина во вежбата: преден шут со нозете на машината во седечка позиција.


Сл. 7 Споредба на мускулната сила проценета врз основа на едно повторување на рамна клупа со максимална тежина во плацебо и КСМ-66 групи пред и по 8 недели од почетокот на студијата.


Сл. 8 Споредба на силата на мускулите проценета врз основа на едно повторување со максимална тежина на машина за преден шут со нозете во седечка позиција во плацебо и КЅМ-66 групата пред и по 8 недели од почетокот на студијата.

Диететски додаток во капсули. Содржи патентиран екстракт од корен на Ашваганда (Withania somnifera L.), кој има корисен ефект врз енергетскиот метаболизам на телото. Помага во одржувањето на оптимална издржливост, ја зголемува отпорноста кон стрес и го поддржува растот на мускулната маса, како и процесите на учење и меморија. Покрај тоа, ги поддржува сексуалните функции кај мажите и ја поддржува виталноста на телото.

 

60% КСМ-66 ашваганда корен екстракт (Withania somnifera Л.), агент за зголемување - микрокристална целулоза; агенси против стврднување - магнезиумови соли на масни киселини, силициум диоксид; капсула (желатин, боја: Е 171).

 

Препорачана употреба: 1 капсула два пати дневно со оброк, измиен со многу вода. Не ја надминувајте препорачаната дневна доза. Додатоците во исхраната не треба да се користат како замена за разновидна и урамнотежена исхрана. Се препорачуваат разновидна и урамнотежена исхрана и здрав начин на живот. 

Предупредување: не се препорачува за деца и за бремени жени или за доилки. Не користете ако сте преосетливи на било која од состојките на препаратот. Немојте да консумирате алкохол или да земате лекови за ублажување на седативното или смирувачко дејство при употреба на препаратот. Се чува вон дофат на деца.

 

Неодамнешни прашања

Постави прашање за овој производ

Мислења

Нема мислења за овој продукт

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!